Биографија

zvonko plavevski

silueta

Звонко Плавевски е роден во Скопје 1983 година.

Со црно-бела фото лабораторија во неговиот дом Ѕвонко се запознава со фотографија уште од најмалада возраст.

Првото професионално фотографско искуство го започнува во весникот „Македонија Денес“ и неделникот „Денес“ на 20 годишна возраст.

Кариерата ја продолжува во  „Македонски Спорт“ и весникот „Вечер“ каде што моментално работи.

Соработува со SIPA Press и ЕPA фотографски агенции.

Добитник е на наградата „Најдобра илустрација“ од Здружение на фоторепортери 2004 година и учество на повеќе групни изложби.

Go to Top